U betaald als ondernemer geen entree-fee of maandelijkse kosten. Maar er wordt over de behaalde omzet een provisie berekend.
Voor 2020 bedraagt de provisie 10% (incl. btw) over de behaalde omzet (incl. btw). Exclusief btw zal de provisie gemiddeld neerkomen op 9,2% (zie voorbeelden). Het streven is om dit percentage ook rond de 10% te houden.
Voorbeeld 1
U verzorgt een vier gangen diner voor 10 gasten. De totale omzet bedraagt € 550,- (€ 504,59 excl. 9% btw). De provisie bedraagt dan € 55,- incl. btw. (€ 45,45 excl. 21% btw.). U heeft nu een btw voordeel, aangezien de intermediair dienst belast is met 21% btw en uw dienst aan de klant met 9% btw. Excl. btw bedraagt de provisie in dit geval 9%. (€ 45,45 / € 504,59).
Voorbeeld 2
U verzorgt een buffet en drankenbuffet voor 40 gasten, daarbij worden er ook enkele sta-tafels verhuurd. De totale omzet bedraagt € 2000,-. Over € 800,- omzet geld het 21% tarief , dit komt neer op: € 138,84. Over € 1200,- omzet geld het 9% tarief, dit komt neer op € 99,08. De omzet excl. btw bedraagt dan € 1762,08. De provisie bedraagt € 165,29 (€ 200,- incl. 21% btw). Exclusief btw bedraagt de provisie in dit geval 9,4% (€ 165,29 / € 1762,08).
U krijgt per kwartaal een factuur over de provisie, de provisie wordt echter direct ingehouden op de aanbetaling.